cv

Min konstnärliga resa tog fart någon gång där i slutet på 80-talet. Nu med mer än 100 utställningar och tusentals timmar bakom staffli, akvarellbord och arbete i fält kan jag se att det varit en resa där förhoppningarna införlivats. Resan fortsätter än idag med nya mål om konstnärskapet och om hur fåglar i konsten kan utryckas.

Dagar vid stranden, bland fåglarna som blev ett liv, ett arbete, en karriär som fortsätter än idag. 

Nyhet! I år deltar jag återigen vid L.Y. Woodson Art Museums utställning.
Se redan nu ”the blue line” i Artshopen. 

Utställningar

Urval av "100" tal.

Bruno Liljefors ateljé, Österbybruk
Wildlife Experience Museum, Colorado
Miller Art museum, Wisconsin
Monthire Museum of Science, Norwich
The Wildling Museum, California
Gotlands Konstmuseum
Jakobstads Museum, Finland
Sonora Desert Museum,Tucson
R.W Norton Art Gallery, Louisiana
Virsbo konsthall
Leigh Yawkey Woodson Art Museum
Clarke Galleries, New York
Gumbostrand konst & form, Finland
Sala silvergruva, Galleri Linné
Mall Galleries, London
Gilcrease Museum, Oklahoma
Kunsthuis van het Oosten, Holland
Falsterbo Konsthall
The Wildling Museum, California
Edsvik konsthall
Satakunnan Museum, Finland
Newington Cropsey Foundation, New York

historisk tillbaka blick

1993

I slutet på 80-talet vidtog mitt intresse allt mer för måleri i samband med mina utflykter till fågelmarkerna. Penna och akvarellskrin blev en naturlig del i arbetet ute i fält. . Efter några års intensivt arbete hade jag min första utställning på Gotland 1993. Åren därefter följdes av flera olika utställningar på olika platser. 

1998

 Min utställning ”fåglar i ljus” 1998 ser jag själv som en viktig milstolpe då jag inför den hade arbetat medvetet med att hitta en konstnärlig form för framtiden.

Fåglar i ljus

Galleri fågel

2001 öppnade jag upp mitt sommargalleri, Galleri fågel. Det var också första gången jag var med på Öppna ateljéer Gotland (konstrundan). Öppningsdagen blev något kaosartad med hundratalet besökare och en konstnär som i samma stund också blev gallerist. Galleriet levde vidare under flera somrar med en mängd underbara möten.

2003

2003 fick jag en möjlighet att ställa ut i väldens mest ansedda utställning med fåglar i fokus, Birds in Art vid Leigh Yawkey Woodson Art Museum. Jag har sedan dess varit med i utställningen vid ett flertal gånger. Utställningen banade vägen för en internationell resa som fortsätter än idag.

Birds in Art

Galleri J.Nevala

Galleri Johannes Nevala uppstod från ett behov av att ha en året runt plats med ateljé och galleri. En gammal skola från 1845 blev till salu och dess salar med ljus och rymd var som gjorda för ett galleri. Från 2006 och framåt är det här platsen för mitt arbete och utställningar på Gotland.

2011

Utställningen arrangerad av Jakobstads museum i ”Tobaksmagasinet” var utmanande och inspirerande. En lokal på över 550 m2 och med temat ”klassiskt till modernt”. Arbetet i ateljén var minst sagt frenetisk året innan.

Jakobstads museum

John ringer

En vinterdag 2015 när ljuset knappt lyfter över horisonten ringer John. Han är nyfiken på min konst och vill gärna ha den i ett nytt konstcenter, Konst & Form, strax utanför Helsingfors. Lokalerna inryms vid K. Hartwall Oy: s tidigare fabriksbyggnad naturskönt vid Gumbostrand. Jag har sedan dess deltagit vid två utställningar och har en mindre kollektion till försäljning hos dem. Meny bilden: jag+John.

2019

Världen har blivit digital. Min konst förblir analog men även ”digital”. Nu öppnar jag upp en artshop med de många av mina verk som hänger på väggen i galleriet. Via artshopen kan ni få en möjlighet att uppleva konstverken från olika vinklar, monterade i en miljö och även i ert rum.

Artshop